Om Skatås sjöar

Skatås sjöar är ett swimrun-lopp arrangeras i området kring Skatås, Göteborg, Delsjöområdet och Knipeflågsbergen med dess fantastiska stigar och vattendrag. Skatås är kanske Sveriges mest kända träningsområde, men har ändå så otroligt fina stigar att springa på och vatten att simma i, vilket vi nu ger er chansen till prova. I detta swimrun tävlar man i tvåmannalag eller individuellt.

Tävlingscentrum är vid Delsjöbadet vid Stora Delsjön, Göteborg.

I tävlingen finns banorna sex sjöar och tre sjöar.

All information som starttider, hur du hittar till tävlingen hittar du under tävlingsinformation.

Tävlingen arrangeras helt ideellt av IFK Göteborg orientering

Minimal utrustning, ett swimrun för alla

I Skatås sjöar är det inte mycket utrustning som behövs för att deltaga, alla kan alltså vara med! Av arrangören erhålls obligatorisk utrustning i form av visselpipa att blåsa i ifall man hamnar i nöd samt en badmössa som måste vara påsatt under alla simmoment. Utöver det är det endast ett neoprenplagg (våtdräkt) och/eller dolme behövs för att deltaga. Alltså minimal utrustning, vilket vi i Skatås sjöar-teamet gillar.

Foto över Delsjöarna, Foto: Mikael Svensson

Simning i Lilla och Stora Delsjön

Starten går vid Delsjöbadet som är badplatsen vid Stora Delsjön. Man kommer här få simma rakt ut i Stora Delsjön till platser man annars aldrig besöker, som fina berghällar och uddar.

Första simpassagen vid Stora Delsjön, Foto: Mikael Svensson

Simning i vattnen mellan höjdryggarna

Uppe bland Skatås ryggar finns olika vatten insprängda, som tex Östra Långvattnet och Västra Långvattnet. Bl.a. ska dessa passeras under simsträckor uppe i vildmarken bland Skatås ryggar. Alla dessa ”sjöar” breder ut sig i nord-syd och har karakteristiska brantkanter i öster. Det kommer bli fina simpassager i dessa natursköna vattendrag.

Vinnare i herrklassen Skatås sjöar sex sjöar 2017