Premiären av Skatås sjöar blev succé

Lördag kl 11.00 gick starten av den första upplagan av Skatås sjöar i Göteborg. Deltagarna skulle passera sex eller tre sjöar i Delsjöområdets och Knipeflågsbergens naturreservat. 44 st lag var anmälda till tävlingen och 42 startade och gick i mål detta premiärår.

Löpare i startar i Skatås sjöar

Sex och tre sjöar passerades

Den längre banan som ska passera sex sjöar mätte 19 km varav 2,7 km simning uppdelat på 9 st simningar. Dessa drygt 16 km löpning är inte platt stiglöpning utan stora delar kuperad teknisk trail. Tre sjöar mätte drygt 10 km varav 2,2 km simning, vilket var en riktigt bra utmaning för de många swimrun-nybörjare som deltog. Som utrustning krävs endast neoprenplagg eller flytobjekt för att locka nya deltagare till sporten. Dessutom får man klara sig utan paddlar i detta lopp.

– Vi vill att Skatås sjöar ska vara ett swimrun för alla och har därför valt att hålla det enkelt och minimalistiskt gällande utrustning, säger tävlingsledare Anders Hederskog.

Skatås sjöar första simpassagen

Foto: Mikael Svensson (www.mikaelsvensson.com)

Fantastisk natur så nära Göteborg

Många Göteborgare tränar mycket från Skatås på dess träningsspår som oftast är grusstigar. I Skatås sjöar är det mestadels helt andra stigar som det springs på, tekniska stigar i så gott som vildmark. Många deltagare förvånades över just den fina skogen och dess insprängda vattendrag som helt saknar skogsbruk, då det är uteslutande naturreservat.

Vinnare i herrklassen Skatås sjöar sex sjöar 2017

Johan Bornhall, vinnare tillsammans med Julien Crapsky i herrar sex sjöar

Nöjda löpare och nytt lopp nästa år

Det blir såklart ett Skatås sjöar igen nästa år då premiären blev väldigt lyckad. Nästa år satsar arrangören på att införa en singelklass så att ännu fler ska kunna vara med i detta swimrunlopp.

– Vi har fått många lovord direkt från deltagarna och i sociala medier efter tävlingen. Det är jätteroligt och inspirerar oss ännu mer till kommande arrangemang, säger Anders Hederskog

Resultat 2017

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *