Skatås sjöar – Nytt Swimrun i Delsjöområdet, Göteborg

Idén till att arrangera ett swimrun i Delsjöområdet har funnits ett tag. Nu blir det verklighet!

Vi arrangerar sedan tidigare Skatås ryggar och Skatås mörkaste i Delsjöområdets och Knipeflågsbergens naturreservat och tränar otaliga kilometer i dessa fina områden som innehåller fantastiska stigar och vattendrag. Skatås är kanske Sveriges mest kända träningsområde, men har ändå så otroligt fina stigar att springa på och vatten att simma i, vilket vi nu ger er chansen till prova. I detta swimrun tävlar man i år i tvåmannalag.

Minimal utrustning, ett swimrun för alla

I Skatås sjöar är det inte mycket utrustning som behövs för att deltaga, alla kan alltså vara med! Av arrangören erhålls obligatorisk utrustning i form av visselpipa att blåsa i ifall man hamnar i nöd samt en badmössa som måste vara påsatt under alla simmoment. Utöver det är det endast ett neoprenplagg (våtdräkt) och/eller dolme behövs för att deltaga. Alltså minimal utrustning, vilket vi i Skatås sjöar-teamet gillar.

Simning i Lilla och Stora Delsjön

Starten går vid Delsjöbadet som är badplatsen vid Stora Delsjön. Man kommer här få simma rakt ut i Stora Delsjön till platser man annars aldrig besöker, som fina berghällar och uddar.

Otroligt fint i Stora Delsjön

Otroligt fint i Stora Delsjön

Simning i vattnen mellan höjdryggarna

Uppe bland Skatås ryggar finns olika vatten insprängda, som tex Östra Långvattnet och Västra Långvattnet. Bl.a. ska dessa passeras under simsträckor uppe i vildmarken bland Skatås ryggar. Alla dessa ”sjöar” breder ut sig i nord-syd och har karakteristiska brantkanter i öster. Det kommer bli fina simpassager i dessa natursköna vattendrag.

Östra Långvattnet

Simning i de små vattnen bland Skatås ryggar, tex Östra Långvattnet

Löpning på slingrande stigar och berghällar

I Delsjöområdets och Knipeflågsbergens naturreservat finns många fina stigar att springa på. Vi har valt ut några av de bästa till Skatås sjöar. Det blir slingrande småstigar blandat med berghällar.

Stig på Skatås sjöarBerghäll med utsikt över Stora Delsjön

Första upplagan 2017

2017 är första året som vi arrangerar Skatås sjöar, premiär! Detta medför att vi har begränsat antal platser detta år. Anmälan till loppet görs på anmälningssidan och läs om regler och information.

Glöm inte att gilla oss på facebook

Välkomna!

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *