Team Sjöodjuren laddar för start i Skatås sjöar med att ha kul

Team Sjöodjuren (@sjoodjuren) – ett rutinerat swimrunteam laddar för start i Skatås sjöar den 25:e augusti. Detta blir första gången som Sara Olsson och Emelie Danielsson utmanar Skatås sjöar.

– När ni 2015 körde ert första swimrun-lopp, vad var det som gjorde att ni kände ”det här ska vi hålla på med”?

Naturupplevelsen är absolut nummer ett varför vi håller på med swimrun. Att kunna ta sig från land över till en ö, till en annan ö på egen hand är verkligen en häftig känsla. Det är kul med omväxlingarna mellan att simma och springa, man hinner aldrig bli uttråkad. Sedan att få göra det ihop som ett team och som bästa vänner gör inte saken sämre.

– Ni kör nu ca 5 tävlingar/år, vilka är era bästa tips för att vara väl förberedda till varje tävling?

Vi brukar äta massa mat, spela en och en annan omgång yatzy och lyssna på ”fly on the wings of love” för att peppa igång oss. Förutom det så är vi nog det mest oförberedda laget. Vi brukar i sista stund få samla ihop oss och har oftast inte så bra koll på varken material eller oss själva. Vi har till exempel stått på startlinjen utan att ha kollat banans upplägg och distanser innan start.
Så vårat bästa tips kanske får bli att inte tänka så mycket, våga bara köra så löser sig resten! Eftersom tävlingarna körs sommartid så kan det bli ett tight schema.

Team sjöodjuren körde Skatås ryggar i juni 2018

Team sjöodjuren körde Skatås ryggar i juni 2018

– Men ni har spridit ut säsongen lite och varit och tävlat i Kroatien i våras, hur var det?

Det är verkligen en superfin bana och flera gånger måste man stanna och bara njuta av den fina omgivningen. I år var det lite kallt i vattnet men att få simma i det turkosa klara havet är något speciellt. Förra året åkte vi dit själva och i år fick vi sällskap av våra mammor vilket var väldigt roligt. En weekend med extra allt helt enkelt.

– Har ni någon rolig händelse att dela med er av från era lopp?

Ofta händer det mycket för oss på tävlingarna men förra årets upplaga av Öloppet sprint tog nog alla pris. Ett kompisgäng som kör Öloppet varje år har ett vandringspris där de utser ”årets klantigast insats”, vilket vi kammade hem.
Det började när vi står på startlinjen 5 minuter innan start. Vi tror att vi har läget under kontroll och är riktigt peppade på att få springa iväg. Vi tittar runt omkring oss och på alla som har paddlarna redo på händerna (i Skatås sjöar kör alla utan paddlar, reds. anm). Vi hade aldrig tävlat med paddlar innan men hade tränat i ett helt år för att ha det på den här tävlingen för första gången. Det är då vi inser att vi står där i startfållan utan dom, vi har glömt våra paddlar! Vi tog ett snabbt beslut att springa och hämta paddlarna som låg kvar uppe i omklädningsrummet. Ett omklädningsrum som ligger med en alldeeeeles för lång och brant uppförsbacke bort. Osäkra på om vi kommer missa starten kubbar vi iväg men med några sekunder till godo hinner vi tillbaka till startskottet och med maxpuls springer vi iväg. Ändå nöjda och glada.
Tyvärr fortsatte loppet att kantas av bland annat felspringningar och krämper. Det loppet gick inte riktigt som de skulle men det symboliserar oss som lag rätt bra. Det händer ofta mycket saker på vägen men vi väljer att alltid hålla humöret uppe och skratta åt det. Vi tror att det är viktigt att behålla glädjen även när det inte går som man tänkt sig.
Det blev i alla fall en rolig story och vi kammade trots allt hem en vinst – ett par armpuffar som vi fått äran att ha i snart ett år som en härlig påminnelse om att vi klantade till det.

– Nu längtar alla efter att få höra era bästa tips för att klara av Skatås sjöar på bästa sätt! Vad tänker ni är ett vinnande koncept?

Ha så kul som ni bara kan. Påminn varandra om att titta upp och runt omkring i omgivningen, swimrun är en naturupplevelse och ibland glömmer man av det när man tävlar. Sen så pratar vi väldigt mycket med varandra under loppets gång, det hjälper oss mycket och gör allt roligare.
En kompis sa till oss en gång att ”snacka nu inte bort ett upplopp” men vi brukar tänka att det är det värt, kommer man i mål och har haft det kul hela vägen då är man en riktig vinnare.

Vill ni också köra Skatås sjöar? Anmäl ert lag eller dig själv till loppet, det kommer bli kul!

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *