Över 200 anmälda till Skatås sjöars swimrun

En rekordvarm sommar och nu även rekordmånga som kommer till start i Skatås sjöar den 25:e augusti. Det är idag 200 deltagare anmälda som springer och simmar genom sex eller tre sjöar, i 2-mannalag eller individuellt. Förra årets notering på 88 deltagare är alltså passerat med råge.

2-mannalagen flest, men många individuella deltagare

Det är klart flest som vill köra Skatås sjöar i 2-mannalag, ca 70% av deltagarna. Övriga ska alltså utmana terrängen och vattendragen i Delsjöområdet i singelklass.

– Det är otroligt roligt att så många vill vara med i årets Skatås sjöar, allt från de som aldrig tidigare provat swimrun till erfarna swimrunners, säger tävlingsledare Anders Hederskog.

Första simpassagen över Stora Delsjön. Foto: Mikael Svensson

Sex eller tre sjöar

I Delsjöområdet finns många natursköna vattendrag och i Skatås sjöar simmar man genom sex av dessa om man väljer den längsta banan sex sjöar. Då får man simma genom vatten som man sällan besöker, eller iaf sällan simmar i, som tex Östra Långvattnet och Blacktjärn.

På den kortare banan över tre sjöar simmar man genom Stora och Lilla Delsjön samt klassiska Västra Långvattnet med sin branta östsida.

Det är aningen fler anmälda i tre sjöar än sex sjöar, vilket kanske tyder på att det är många förstagångs-swimrunners.

Foto över Delsjöarna, Foto: Mikael Svensson

Öppen swimrunträning inför Skatås sjöar 13:e augusti

Måndag den 13:e augusti är alla välkomna på en swimrunträning vid Delsjöbadet. Vi startar 18:15 med träning som passar både nybörjare och erfarna swimrunners. VJ finns på plats så ni kan prova och köpa deras grymma skor som passar perfekt till swimrun på stigar och hala berghällar.

Swimrun för alla

Vi som arrangerar Skatås sjöar har som mål att alla ska kunna testa swimrun i Skatås sjöar. Därför har vi valt att ha minimalistisk utrusning och att man kan välja att tävla i 2-mannalag eller singeklass. Du kan tävla i Skatås sjöar med endast vanliga badkläder och någon flythjälp (obligatoriskt). Flythjälpen kan tex vara en dolme eller vara ett neoprenplagg såsom våtdräkt eller neoprenshorts. Det är tillåtet att ha både våtdräkt och flythjälp. Läs mer om tillåten utrustning i reglerna.

– Vi gillar det minimalistiska gällande utrustning så att alla kan vara med utan att behöva köpa dyr utrustning om t.ex. provar swimrun för första gången, säger Anders.

Blir du sugen på att anmäla vara med på Skatås sjöar? Anmäl dig eller ditt lag på anmälningssidan

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *