Deltagarrekord i Skatås sjöar redan nu

2017 var första året vi arrangerade swimrun-loppet Skatås sjöar i Delsjöområdet, Göteborg med löpning på dess fantastiska stigar och simning i dess natursköna vattendrag.

Skatås sjöar första simsträckan,

Skatås sjöar första simsträckan, foto Mikael Svensson

Förra årets notering på antal anmälda är passerad

Vi startade igång Skatås sjöar 2017 och första upplagan lockade 44 st 2-mannalag, alltså 88 deltagare. En notering vi var nöjda med efter första årets arrangemang.

Efter loppet gjorde vi en utvärdering bland deltagarna och det var i princip bara lovord. Dock påpekade vissa att de ville ha fler deltagare. Nu har ni deltagare ju redan löst det själva inför nästa år. Det är alltså nu över 88 deltagare anmälda till årets lopp 25:e augusti, fördelat på både 2-mannalag och singelklass. Ca 75 % av deltagare är anmälda som 2-mannalag. Några av dessa kör även hela Skatåstrippeln, en stor utmaning med tre lopp i Skatås under ett år.

– Skatås sjöar lockar, engagerar och inspirerar både gamla och nya swimrunners, det märker vi på fjolårets nöjda deltagare och det stora intresset inför årets lopp, säger tävlingsledare Anders Hederskog.

Foto över Stora Delsjön

Foto över Stora Delsjön, Foto: Mikael Svensson

Swimrun för alla

Vi som arrangerar Skatås sjöar har som mål att alla ska kunna testa swimrun i Skatås sjöar. Därför har vi valt att ha minimalistisk utrusning och att man kan välja att tävla i 2-mannalag eller singeklass. Du kan tävla i Skatås sjöar med endast vanliga badkläder och någon flythjälp (obligatoriskt). Flythjälpen kan tex vara en dolme eller vara ett neoprenplagg såsom våtdräkt eller neoprenshorts. Det är tillåtet att ha både våtdräkt och flythjälp. Läs mer om tillåten utrustning i reglerna.

– Vi gillar det minimalistiska gällande utrustning så att alla kan vara med utan att behöva köpa dyr utrustning om t.ex. provar swimrun för första gången, säger Anders.

Vi hoppas såklart på fler anmälda så att förra årets notering slås rejält. Anmäl ditt 2-mannalag eller i individuell klass.

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *