Förstagångs-swimrunnern Clara laddar för start i 2-mannalag mix

Vi har träffat en av alla deltagare som hittills är anmälda till Skatås sjöar. Nämligen Clara Dymén som tillsammans med sin lagkompis Anders Rosén ska tävla i tre sjöar. Clara gör liksom många andra debut i sporten swimrun på Skatås sjöar 24:e augusti.

Clara Dymén är förstagångs-swimrunner som kör Skatås sjöar i klassen tre sjöar

Foto: Vegafoto

Berätta i några meningar om dig och din lagkompis och ert lag.
– Vårt lag kom till för några veckor sedan då jag behövde hitta en ny partner till Skatås sjöar. Jag har alltid funnit stor glädje av rörelse i naturen och där är swimrun lite av en optimal gren!
Efter att under lång tid sneglat på swimrun med förhoppning om att kunna delta i ett lopp, men inte haft möjlighet att delta pga begränsningar från bl.a. knä, axel/skuldra m.m. hittade jag nya vänner som sysslade med sporten, däribland min lagkompis, Anders. Skatås tre sjöar med många byten och lite kortare löp-/simsträckor känns som en fantastisk inkörsport till sporten och som en möjlighet för många att kunna få testa och genomföra ett swimrun.

Vad har du och din lagkompis för erfarenhet av swimrun?
– Jag är en förstagångs-swimrunner och hade turen att få med mig en partner med betydligt mer erfarenhet av swimrun. Han ställde glatt upp efter att min originalpartner tyvärr fått ställa in pga skada.

Hur har ni tränat eller ska träna inför Skatås sjöar?
– Min utmaning är att klara av löp- och simträningen trots smärta och högre risk för skada pga en kronisk bindvävssjukdom. Variationen och byte mellan grenarna simning och löpning är av godo för mig och betydligt bättre än t.ex. enbart löpning där kroppen utsätts för en mer liknande typ av belastning hela tiden. Jag har lagt upp träningen med fokus på simning i sjö och hav för att försöka få till en bättre teknik i öppet vatten medans löpningen mest handlat om kortare pass (i intervallform med helvila mellan intervallerna) för att göra det hållbart för min kropp.
Min partner har förutom löp- och simträning även kört en del swimrun lopp under vår och sommar. Förhoppningen är att få in några gemensamma kombinerade löp- och simpass kommande veckor!

Sjö som Clara tränar i inför Skatås sjöar

Sjö som Clara tränar i inför Skatås sjöar. Foto: Clara Dymén

Vad har ni för förväntingar inför Skatås sjöar i Delsjöområdet med simning Delsjöarna och löpning på småstigar?
– Vi ser det som ett litet äventyr och en trevlig grej där rörelseglädje står i centrum. Prestationen är av mindre betydelse för oss.

Vad ser ni mest fram emot och fasar mest över? Löpningen eller simningen?
– Vi ser verkligen fram emot den härliga naturen och swimrun glädjen/gemenskapen! Jag fasar dock lite för simningen där dagsformen beroende på hur mycket smärta jag har från nacke och skuldra spelar in en hel del både för teknik och ork… löpningen är lite lättare att ta sig igenom oavsett.

Vi önskar Clara och Anders stort Lycka till den 24:e augusti!

Är du inte anmäld till årets Skatås sjöar? Anmäl dig, och tävla i individuellt eller i 2-mannalag.

Leave A Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *